Ravago

Ravago is een Belgische multinational en marktleider in de distributie van kunststoffen, rubbers, en chemische producten. Ze klopten bij Provecta aan om hun rubberextrusieproces te optimaliseren.

Procesoptimalisatie van A tot Z

Provecta nam het volledige traject in handen. Het rubberextrusieproces bij Ravago kende een grote bottleneck. Na analyse bleek dat één van de onderdelen, een plaat waar het rubber wordt doorgeduwd, een ander design nodig had. Provecta gebruikte een wiskundig model en FEA-simulaties om een prototype te ontwikkelen. Na akkoord van de klant werden de definitieve stukken in slechts twee weken tijd geproduceerd en geïnstalleerd.

Duidelijke communicatie en korte lijnen

Via regelmatige tussentijdse rapporteringen bleef Ravago continu op de hoogte van de voortgang van het project. “De begeleiding van Bart en Frederik was top”, aldus de tevreden klant. “De vlotte communicatie in combinatie met de korte lijnen, maakte de samenwerking heel aangenaam.”

25% meer rendement, 10% minder energieverbruik

“We zijn super tevreden over de resultaten van de samenwerking met Provecta”, stellen Zarrar Ahmad en Tom van Rooy. “Na grondige analyse hebben we aangetoond dat afhankelijk van het exacte procesmedia het rendement gestegen is met 25 tot 30%. Bovendien verbruiken we nu 10% minder energie. Dit zijn absoluut cijfers om trots op te zijn. In de toekomst zullen we zeker nog samenwerken met Provecta.”