Valve onderdelen voor op de christmas tree

Een tevreden klant is eentje die terugkomt! Onze klant plaatste voor de tweede keer op korte termijn een order bij Provecta voor de productie van deze complexe kleppen die honderden meters diep op de bodem van de oceaan geïnstalleerd worden op de zogenaamde “christmas tree”.  

De naam verwijst met een knipoog naar het geheel van kleppen, afdichtingen, leidingen, sensoren,… die het debiet (olie, gas, water,… )  door een olie- of gasbron moet regelen. Het spreekt voor zich dat dit extreem kritische componenten zijn waar absoluut geen ruimte is voor afwijkingen. 

30 micron over een afstand van 120mm

Gezien de body vol kritische afdichtingen zit waarvoor de afwerkingsgraad van de groeven zowel dimensioneel als op ruwheid puntgaaf  moet zijn, worden
deze onderdelen in meerdere opspanningen gemaakt op verschillende machines. We zetten hiervoor zowel de draaibank als onze freesmachine in om elke feature zo optimaal mogelijk te machineren. 

Na 4 opspanningen meten we een vlakheid van 30 micron (0.03mm) over een afstand van 120mm,  een resultaat waar we terecht trots op mogen
zijn.